Tips voor het voormonteren van RVS snijringkoppelingen

Het monteren van RVS snijringen staat bekend als een flinke klus.
De hardheid van RVS is namelijk vele malen groter dan gewoon staal, waardoor de RVS snijringen minder snel in RVS leidingwerk snijden.
Wanneer dit niet goed gemonteerd word kan dat grote gevolgen hebben, van een klein beetje lekken naar het losschieten van koppelingen.

Voor een goede montage is het raadzaam RVS voormontagestukken te gebruiken. Voormontagestukken hebben dezelfde conus als een snijringkoppeling, alleen dan vele malen harder waardoor de snijring sneller en vaster gemonteerd zit.

Voormontagestuk

 

Ook is voormontagepasta verstandig om te gebruiken. Dit voorkomt invreten van RVS en  versmelting bij wrijvingswarmte. Dit moet op de binnenconus, buitendraad van het voormontagestuk en de draad van de moer gesmeerd worden.

Dit zijn algemene tips voor het voormonteren van RVS, het daadwerkelijke voormonteren (denk hierbij aan het aantal slagen dat de moer nodig heeft om de snijring in te laten snijden) is verschillend per leverancier van RVS. Het is daarom raadzaam om bij een voor u niet eerder gebruikt merk een handleiding aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *